Mégis lesz nagykoalíció?

Kormányválság van Németországban, a nagy rivális azonban megmentheti a bukástól Angela Merkelt, a német szociáldemokraták ugyanis bejelentették: mégis hajlandóak tárgyalni egy nagykoalícióról. Szakértők szerint hónapokig tarthatnak az egyeztetések, ám a végén előfordulhat, hogy a két rivális, azaz Angela Merkel és Martin Schultz együtt kormányoz majd – folynak a tárgyalások, eredmény egy hónapon belül lehet.

Steinmeier államfő valamennyi párt képviselőjét magához hívta, illetve hívja még a jövő héten, mert azt mondta, ő nem híve az új választásnak, meg kell egyezni. Szavai szerint minden pártnak nyitottnak kell lenni arra, hogy kormány alakulhasson, közlését pedig egy igen határozott üzenetben tette nyilvánossá – adta hírül az M1 berlini tudósítója.

Ez a változás valójában; ez vitte odáig a dolgokat, hogy Martin Schultz, ha nem is mondott igent mondott a koalíciós tárgyalásokra, de egy talánt már igen. Jövő hét csütörtökön Steinmeier államfő Angela Merkelt, Martin Schultzot és Horst Seehofert hívja magához, ami már valóban azt mutatja, hogy egy nagy koalíció rajzolódik ki – tette hozzá Volf-Nagy Tünde.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »