Mégis kapnak pótnapot azok a diákok, akik nem tudtak elmenni érettségizni

Mégis kapnak pótnapot azok a diákok, akik nem tudtak elmenni érettségizni

Az Alfahír kérdésére elmondta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Kormányinfón, hogy pótnapot fognak kapni azok a diákok, akik az írásbeli érettségi ideje alatt házi karanténban voltak. A miniszter szerint ez még május-június során megtörténhet.

Mint ismert, korábban úgy volt, hogy azon diákok, akik házi karanténban vannak az írásbeli érettségi ideje alatt, azokat kizárják az érettségi jelentkezésből. Tehát, ezáltal elesnek a nyári felsőoktatási jelentkezéstől is. 

Az Oktatási Hivatal például csak annyit tudott hozzátenni az ügyhöz, hogy „a 2021. május-júniusi vizsgaidőszak speciális rendjét meghatározó kormányrendelet szerint ha a vizsgázó az érettségi vizsgán nem jelenik meg vagy a projektmunkáját határidőre nem nyújtja be, a javító vagy pótló vizsgára való utasításától el kell tekinteni, vizsgajelentkezését az adott vizsgatárgyból, vizsgatárgyakból törölni kell”.

Hírdetés

Vagyis azok, akik valamilyen okból nem tudnak megjelenni a vizsgán, így jártak és leghamarabb 2021 őszén vizsgázhatnak majd.

A múlt héten még Gulyás Gergely a sajtókérdésekre úgy reagált, hogy először összesíteni fogják, mennyien nem írták meg az idei érettségit, és ha megvannak a végleges adatok, akkor fog a kérdéssel foglalkozni és dönteni az operatív törzs. A miniszter útravalóként az érettségiző diákoknak azt tanácsolta még akkor, hogy

aki teheti írja meg az érettségit.

Ezután, azért mégis örömteli, hogy meggondolta magát a kormányzat, ugyanis több diákot is önhibáján kívül ért volna súlyos hátrány másokkal szemben. Arra vonatkozóan, hogy hány diákot érinthet az ún. pótnap, sajnos nem kaptunk választ.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »