Megirigyelte a szerb államfő a románokat: a Délvidék elrablását tenné ünnepnappá

Megirigyelte a szerb államfő a románokat: a Délvidék elrablását tenné ünnepnappá

Tomislav Nikolić államfő azt javasolja majd a kormánynak, hogy november 25-ét, azaz "Vajdaság" Szerbiához csatolásának évfordulóját nyilvánítsák ünnepi nappá.

Nikolić az eseményről megemlékező rendezvényen, az újvidéki Szerb Nemzeti Szinházban mondott beszédet. Kiemelte, hogy "Vajdaság" a nemzetek békés együttélésének és a nemzetközi-regionális együttműködés példájával nagy hajtóerőt képez az ország fejlődésében. Az államfő kincsnek nevezte az itt élő kultúrákat, amelyeket senki nem tudna egymás ellen fordítani. (Szép példához a szerb-magyar együttéléshez lásd kapcsolódó anyagunkat – a szerk.)

„Fontos eseményre emlékezik az ország, nélküle nem létezhetne a modern Szerbia” – fejtette ki Nikolić.

Az államfőn kívül többek között felszólalt még Igor Mirović, a tartományi kabinet elnöke és Milos Vučević újvidéki polgármester is.

(RTV nyomán)

Példa a Délvidéken élő kultúrák egymás ellen fordíthatatlanságára: "Csúrogon összeszedték a magyar férfiakat, és kivégezték őket, egyetlen bűnük az volt, hogy magyarok voltak" – valódi túlélők emlékeztek

A lényeg, hogy "nemzeti" kormányunk rajong a szerbekért: Ócska nemzetárulás 2.0: Szerbia uniós csatlakozását szorgalmazza a futsalbohóc

Emlékeztető a bebörtönzött temerini fiúkra:

Büntetése letöltése után, karácsony napján szabadult az egyik temerini fiú

Temerin központjában ma is veszélyes magyarul beszélni – hárman még mindig börtönben


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »