Megint "végigrohanta" a Kéktúrát Szarvas Mátyás – 39 nap alatt

Megint "végigrohanta" a Kéktúrát Szarvas Mátyás – 39 nap alatt

39 nap alatt teljesítette az országos kékkörfutást, amely 2560 kilométer 40 ezer méter szintkülönbséggel – számolt be az InfoRádiónak Szarvas Mátyás kétszeres világkupagyőztes ultrafutó.

Az ötlet 2002-ben született meg, amikor megjavította Németh Csaba országos Kéktúra-csúcsát – mondta Szarvas Mátyás; jövőre lesz 60 éves.

“Ezt a teljes kékkört, ami több mint 2500 kilométer, és erre az évre egyébként a National Geographic Travel a világ húsz turisztikai álomcélja közé sorolta, úgy gondoltam, hogy meg kell csinálni. Három dolog motivált. Az egyik maga a természet és a kékkör, hogy Európa közepén van egy csodálatos, összefüggő túraútvonal, amely Európa leghosszabbja, millió látnivalóval. A másik maga a teljesítmény, országos bajnok, világkupagyőztes sportoló vagyok, akit mindig űz, hajt belül valamilyen vágy a jobbra és jobbra. És példát akartam mutatni sok embernek, hogy ha nagyon konkrét a cél, és az ember sokat tesz érte, akkor igenis bármire képes lehet. A harmadik pedig a szakmám: trénerként, előadóként dolgozom, és annál hitelesebb nem lehet az ember, mintha ő megcsinál dolgokat, és azután beszél az üzleti élet és a sport párhuzamairól” – ecsetelte a teljesítés mozgatórugóit Szarvas Mátyás.

Az ultrafutó elmondta, hogy

2008-ban 45, 2009-ben 43 nap alatt teljesítette a 2560 kilométeres távot. Ezúttal 39 nap is elég volt.

“Ez elsősorban, ha az ember fizikailag készen áll, mentális kihívás. Belegondolni, hogy 2560 kilométernek hol van a vége, az nyomasztó, ezért szoktam mondani, hogy mindig csak a következő napra, a következő szakaszra, a következő órára kell gondolni.”

Hírdetés

Szarvas Mátyás hozzátette: természetesen voltak holtpontok a táv teljesítése közben.

“Sajnos az idei ősz nem olyan volt, mint a tavalyi vagy az az előtti, rengeteg eső volt és sár. Ezt egyedül megélni – hiába volt 7-8 kísérőm, akik váltották egymást… Az ördög ilyenkor előbújik az emberből, meg hogy ki is vagyok én valójában, vagy olyan gondolatok, hogy csak a szám jár-e vagy valóban meg tudom csinálni. Tudtam, hogy képes vagyok rá, de igen nehéz pillanatok voltak nagyon sokszor.”

25 országból több mint 17 ezren követték nyomon a teljesítményét.

III. Országos Kékkör Futás 39. nap Napi üzenet mondat: “Az egy egészen különleges képesség, hogy valaki valóra… Közzétette: Szarvas Mátyás2020. november 15., vasárnap

Nyitókép: Szarvas Mátyás/Facebook

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »