Megint nem jelent meg Rogán a bíróság előtt

Ahogy a híradó elején már beszámoltunk róla, Rogán Antal nem ment el a Juhász Péter ellen indított per tárgyalására. A Fővárosi Törvényszéken így ma ügyvédek szócsatáztak, de megszólalt Habony Árpád nagynénje is.

Ismét nem ment el Rogán Antal az általa indított per tárgyalására. A miniszter 2015-ben indított személyiségi jogi pert Juhász Péter, az Együtt alelnöke ellen, amiért azt állította, hogy polgármestersége idején, áron alul értékesítettek ingatlanokat az V. kerületben. Juhász Péter korábban azt is közölte: Rogán Antal hazudik, amikor azt állítja, hogy voksolt a migránsellenes népszavazáson.

„Hogyha valakit önmagában nem mondanak igazmondónak, hazugnak neveznek ez önmagában sértő azonban ez az állítás a körülmények ismeretében különösen is sértő a felperesre, hiszen köztudott az is, hogy ő volt az, aki a népszavazás felelőse volt” – mondta Rogán Antal jogi képviselője, Kovátsits László.

„Ez, hogy egyik politikus közszereplő, egy másik politikus közszereplővel kapcsolatban azt mondja, hogy hazudik, azért tisztelt törvényszék elég messzire menne, és hát gyökeresen változna, hogy erre pert lehetne nyerni” – az alperes védője szerint Rogán Antal szavahihetőségét kérdőjelezi meg, hogy egy egész ország előtt lebukott, amikor azt állította: nem utazott helikopterrel egy lagziba.

„Itt viszont objektíve valótlan tényállításait tárja a nyilvánosság elé a felperesnek az alperes, jelesül ugye a helikopterezéssel kapcsolatos valótlan nyilatkozatát, hogy aztán a valótlan nyilatkozatáról a sajtó előtt még valótlan nyilatkozatot állított” – mondta Fazekas Tamás, Juhász Péter jogi képviselője.

Zárt tárgyaláson hallgatták meg tanúként Habony Árpád nagynénjét, akiről az olajmaffiózó Portik Tamás azt vallotta, hogy az élettársa volt és szintén hasznot húzott a Rogán-féle ingatlanmutyiból. Pápa Mariann mindezt tagadta a bíróság előtt.

„Olyan magán életi kapcsolata volt, ami igazából csak társaságban zajlott, tehát ő társasággal járt el síelni, társasággal mentek el shoppingolni, társaságban találkoztak, illetve  hogy párszor járt fönn azt irodájában, dehogy csak ez a tevékenység folyt köztük vagy tevékenység, tehát hogy összesen ilyen módon volt kapcsolatban és kikérte magának hogy én ilyeneket terjesztek róla vagy Portik Tamás akár, hogy ők ennél szorosabb kapcsolatban voltak” – nyilatkozta Juhász Péter.

A Rogán kontra Juhász perben várhatóan január végén születik ítélet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »