Megint lyukra futott a Habony-művek! Óriási kamu a jobbikos offshore-botrány

Megint lyukra futott a Habony-művek! Óriási kamu a jobbikos offshore-botrány

Ismét felpörgött a Fidesz portálunk által már bemutatott médiabirodalma: többek közt a 888, a Ripost és a TV2 is óriási jobbikos offshore-botrányról számolt be.

A Ripost már napokkal ezelőtt próbálta sejtetni, hogy óriási botrány van kirobbanóban, titokzatos offshore-ügyről cikkeztek, melybe véleményük szerint bele fog fulladni az egyik parlamenti párt.
 
A bombahírnek hitt infót aztán a TV2 robbantotta: beszámoltak róla, hogy a Jobbiktól több megbízást kapó Iránytű Intézet vezetőjének, Forrai Richárdnak és barátjának, Debreczeni Zoltánnak több közös cége is volt. Az egyik ilyen vállalkozás, a D-D Consulting kézbesítési megbízottja egy dominikai adóparadicsomban bejegyzett offshore cég, a Panda Investments Ltd. A TV2 riportja szerint a Panda Investment Ltd. tulajdonában állt az a Global Homes Group Kft., melynek ügyvezetője szintén Debreczeni Zoltán.
 
Ennyit a történet, ami a Ripost.hu nevű bulvárportál szerint padlóra küldheti a Jobbikot, a “lavina elsodorhatja az egész pártot”. Nem finomkodnak újabb írásukban sem, ahol “valóságos céghálónak” nevezik a fentieket.
 
Az Alfahír azonban úgy tudja, az eleve nem túl erős történet egyébként is gyenge lábakon áll:
 
Forrai Richárd már 2011-ben eladta a D-D Consulting Kft.-ben birtokolt üzletrészét. A cég egyébként adószakértéssel, székhelyszolgáltatással foglalkozik, soha nem számlázott a Jobbiknak, hiszen semmilyen kapcsolatban nem álltak a párttal.
 
A D-D mostani tulajdonosát, Debreczenit az egyik ügyfele megbízta a külföldi ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Global Homes Group Kft. ügyvezetésével egy szolgáltatás keretében a tavalyi évben. Ennek a cégnek volt korábbi tulajdonosa az említett offshore-cég, a Panda Investments.
 
A fideszes médiában említett D-D Consulting Kft.-vel a Jobbik nem állt és nem áll szerződéses viszonyban. A nyilvános cégadatokból az is kiderül, hogy Forrai Richárd 2011 óta nem tulajdonosa ennek a Kft.-nek. Sőt, az is nyilvános, hogy a céget Magyarországon jegyezték be, tevékenységét itthon végzi, tulajdonosi szerkezete átlátható, hiszen egyetlen magánszemély tulajdonában áll, a nyilvános mérlegbeszámolókból pedig az is kitűnik, hogy adófizetési kötelezettségét szintén Magyarországon teljesíti. Röviden: az offshore egyik ismérvének sem felel meg.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »