Megint lenyúltak egy dalt az Omegától

BUDAPEST. Újabb zeneszámot nyúltak le az Omegától, most azonban nem egy zenész használta fel egyik remekművüket, hanem egy amerikai sorozat főcímzenéjében ismertek rá egyik régi dalukra. A nem is olyan régi Kanye West-afférhoz hasonlóan itt sem értesítette senki a szerzőket. Ráadásul itt nem is csak egy részletet használtak fel, hanem hangról hangra a teljes dalt.

Az első eset már közismert: Kanye West amerikai rapper 2013-ban, a New Slaves című dalában engedély nélkül felhasználta a Gyöngyhajú lányt. Most pedig a Future Man című sorozat főcímzenéjében csendül fel egy ismerős Omega szám, méghozzá az „Addig élj!” angol változata.

A sorozat egyik producere és egyik rendezője a 40 éves szűz és még sok más vígjáték sztárja, Seth Rogen, főszereplője pedig az Éhezők viadalával világhírnevet szerzett Josh Hutcherson.

Az Omega tagjai vegyes érzelmekkel fogadták a hírt: egyszerre bosszúsak és büszkék, hogy ismét lenyúlták egy számukat.

„A nyáron hívták fel a figyelmemet, egy rajongó szólt, hogy az Omega dala az egyik legmenőbb amerikai sorozat főcímzenéjében hallható” – meséli a Borsnak Kóbor János. „Na­gyon meglepődtem, bár a Gyöngyhajú lány korábbi esete után már nem is annyira. Letöltöttem a film előzetesét, és tényleg az Addig élj! azaz, a 'Live as long as' ment alatta” – folytatta a zenész, aki azt is elmondta, ezzel csak most tudnak foglalkozni, a Volt egyszer egy Vadkelet turné ugyanis elvette az idejüket.

Hírdetés

Az Addig élj! című dal az Omega 1975-ös Omega 6: Nem tudom a neved című lemezének első oldalán jelent meg először. A zenéjét Molnár György gitáros írta, míg a szövegét az énekes, Kóbor János.

A zenekar tagjai nem szeretnék szó nélkül hagyni a történteket, ugyanakkor komoly jogi vitákba sem bonyolódnának az ügy miatt. Éppen ezért felkértek egy Amerikában élő zenei szakembert, hogy derítse ki a részleteket.

„Igazából nem tekintjük lopásnak, inkább büszkék vagyunk, hogy sikeresek a dalaink külföldön. Most még inkább aktuális lesz egy amerikai turné. Régóta hívnak minket, de eddig nem vállaltuk. Most már igen” – jegyezte meg a Borsnak Kóbor. "Az Omegának négy lemeze jelent meg egyébként angolul, így előfordulhat ilyesmi. A legutóbbi, a Volt egyszer egy Vadkelet is, egy dal kivételével angolul szól. De ilyen esetben mindig tájékoztatni kell a szerzőket"- tette hozzá.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »