Megint lebukott a Fidesz: a néppárti ellenzék elítéli a fideszes offshore-mutyit

Még a rezsicsökkentésből is lopnak: offshore hátterű cégre írt szabályokat a Fideszt – állítja közleményében Volner János, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottságának elnöke.

A néppárti politikus arra a híre hivatkozott, ami alapján ma kiderült, a közműcégek auditját végző Hunguard Kft. mögött máltai és ciprusi offshore cégek állnak. Az ellenzéki országgyűlési képviselő szerint:

Ez a két cég több százmillió forint hasznot tud kitalicskázni az országból. Mindezt azért, mert a Fidesz a szabályozást úgy alkotta meg, hogy azon gyakorlatilag csak ez az offshore hátterű cég indulhasson, a magyar víz-, gáz-, áramfogyasztók befizetéseiből az ő zsebükbe folyjon a pénz.

A letelepedési kötvények után tehát újabb területen bukott le a Fidesz Az már korábban kiderült, a maffiabotrányba keveredett Rogán Antal jóvoltából letelepedési kötvények árusítására jogot szerző offshore cégek mögött Habony Árpád és baráti köre áll – emlékeztetett Volner, aki nem lenne meglepve, ha hamarosan az is nyilvánosságot kapna, a lakossági közműbefizetésekből is egy Fidesz-közeli vállalkozó húzna busás hasznot.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »