Megint hazamehetett az őrizetbe vett M. Ricsi

Nem került előzetes letartóztatásba a Dózsa György úti halálos baleset kapcsán gyanúsított M. Richárd – írja a 24.hu. Szombat délután döntött a bíró a János kórházban, a kabriós ugyanis rosszul lett még az ülés előtt, és oda vitték.

M. Richárd a napokban megszegte a házi őrizet szabályait, ezért csütörtökön őrizetbe vették, és az ügyészség indítványozta az előzetes letartóztatását, ám a bíró még ezután sem tartotta indokoltnak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak elmondta, M. Richárddal szemben 50 ezer forintos rendbírságot szabtak ki. Fellebbeztek a döntés ellen. A férfi egyébként – meghatározott céllal és időre – elhagyhatta a házi őrizete helyéül kijelölt ingatlant, azzal, hogy haladéktalanul vissza kell térnie, de ezt nem tette meg. Úgy tudják, orvosi vizsgálatra engedték el, ahová el is ment, de utána a barátaival találkozott, beültek egy étterembe.

Az ügyészség a tragikus karambollal összefüggésben már korábban is többször előzetes letartóztatásba helyezte volna, hiába: először nyomkövető nélkül, majd nyomkövetővel, de csak házi őrizetet rendeltek el vele szemben.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »