Megint gyerekTERRORISTÁKKAL végeztettek ki foglyokat az ISIL

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet olyan videót tett közzé szombaton, amelyen öt gyerek – köztük állítólag egy “brit” kisfiú – foglyokat végez ki Szíriában. A kilencperces felvétel állítólag nemrégiben készült az IÁ “kalifátusának” fővárosában, a szíriai Rakkában. A videóból ítélve a fiúk 10-13 évesek lehetnek, és egyikük szemlátomást fehérbőrű, kék szemű, a képaláírás szerint Abu Adullah al-Britaninak hívják, vagyis “brit”.

A hátborzongató felvételen a gyerekek főbe lőnek öt térdelő, narancsszínű zubbonyt viselő, leborotvált fejű férfit, fogságba ejtett kurd harcosokat. A gyerekek terepszínű katonai egyenruhát viselnek, és pisztollyal végzik ki áldozataikat. Az egyik fiú – a felirat szerint Abu al-Bara al-Tuniszi, vagyis tunéziai – arabul szónokol a felvételen, újabb erőszakcselekményekkel fenyegetőzik, és azt mondja, hogy csak most kezdődik a kurdok elleni harc. A nevükből ítélve a másik három fiú egyiptomi, kurd és üzbég. Más forrásból nem lehet megerősíteni, hogy az öt gyerek egyike valóban brit.

A londoni külügyminisztérium nem kommentálta a BBC és más brit sajtóorgánumok által közzétett felvételt. Gyerekek egyre gyakrabban szerepelnek az IÁ propagandafelvételein, amelyekkel a terroristák azt akarják világgá kürtölni, hogy már nevelik dzsihádra (szent háborúra) a harcosok újabb generációját.

MTI


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »