Megint előkerült Fidel Castro

Április óta első alkalommal jelent meg a nyilvánosság előtt a 90. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségeken Fidel Castro volt kubai elnök.

Az 1956-os kubai kommunista forradalom vezetője, a szigetország későbbi elnöke helyi idő szerint szombaton öccsével, Raúl Castro jelenlegi elnökkel és Nicolas Maduro venezuelai államfővel együtt a havannai Karl Marx Színházban egy gyermek színjátszó társulat gálaműsorán vett részt. A kubai állami televízióban bemutatott felvételeken látni lehetett, ahogy a mintegy ötezer meghívott vendég Castro nevét skandálta.

Hírdetés

Castro 2008-ban adta át az ország vezetését öccsének, a most 84 éves Raúlnak. Azóta csak ritkán jelent meg a nyilvánosság előtt, ezért időről időre találgatások kapnak lábra egészségi állapotáról.

A szigetországban már a hónap eleje óta számos rendezvénnyel emlékeztek meg a kubai kommunista állam megalapítójának születésnapjáról. A rendezvények között volt fotókiállítás, de készült kilencven méter hosszú szivar is a volt kubai vezető tiszteletére.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »