Megint becsapta a Fidesz a kistelepüléseket

Hétfőn a kormányzó pártok – korábbi ígéretüket meghazudtolva – mégsem vették napirendre a kistelepülési polgármesterek illetményének emeléséről szóló javaslatot. A múlt héten azonos tartalmú indítványunkat épp azzal az indokkal utasították el a szakbizottság ülésén, hogy ezen a héten egy fideszes honatya által beterjesztett törvényjavaslattal fogják rendezni a kérdést.

Magyar Menedék - Badiny

Mint ismeretes, az aprófalvak és a kistelepülések polgármesterei szégyenteljesen kevés illetményt kaphatnak azért az igen sok felelősséggel járó munkáért, ami sok esetben egész napos szolgálattal jár. Így a jelenlegi törvényi előírások szerint előfordulhat, hogy egy helyi vezető kevesebb juttatást kap, mint az általa foglalkoztatott közmunkás.

Egyértelmű, a kistelepülések a kormányzattól csak üres ígérgetést és hazudozást kapnak valódi megoldás helyett. Az állami fejlesztési lehetőségek megtagadása, az erőszakos centralizálás, az önkormányzati hivatalok felszámolása mind-mind azt a kormányzati politikát szolgálják, amellyel évezredes településhálózatunkat kívánják felszámolni.

Ezen cinikus törekvéssel szemben a Jobbik egy életképes vidékben látja Magyarország felemelkedésének zálogát. Így újra benyújtottuk korábbi javaslatunkat a kistelepülési polgármesterek illetményének rendezése érdekében. Bízunk abban, hogy elszánt és hajthatatlan törekvésünk végre érdemi megoldást hozhat.

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »