Meghúzta a vészféket a Samsung

A Galaxy Note 7 okostelefonok eladásának és a hibás készülékek cseréjének leállítására szólította fel globális partnereit kedden a Samsung Electronics, egyúttal azt ajánlotta vásárlóinak, hogy a továbbra is fennálló biztonsági kockázatok miatt kapcsolják le, és ne használják tovább ilyen típusú okostelefonjukat.

Az okostelefonok piacán vezető dél-koreai gyártó mintegy tíz nappal azután adta ki újabb figyelmeztetését, hogy egy példátlan csereprogramot követően felújította az új Note 7-esek forgalmazását.

Hétfőn viszont kénytelen volt felfüggeszteni az augusztus óta forgalmazott csúcskategóriás típus gyártását, miután a töltéskor túlhevülésre hajlamos első széria visszahívása után cserekészülékeknél is hasonló jelenséget észleltek.

A dél-koreai óriáscég keddi közleményében azt ajánlja vásárlóinak, hogy “akár eredeti, akár már csereként kapott Galaxy Note 7-esük van, áramtalanítsák, és ne használják tovább készüléküket, és használják ki a rendelkezésükre álló garanciális lehetőségeket”.

A Samsung azt is közölte, hogy szorosan együttműködik a fogyasztási cikkek biztonsága felett őrködő amerikai bizottsággal (U.S. CPSC) az új Note 7-esek okozta bejelentett tűzesetek kivizsgálásában.

Nem sokkal a keddi bejelentést követően a dél-koreai és az amerikai légiforgalmi hatóságok külön is figyelmeztették a légi utasokat, hogy Galaxy Note 7-es okostelefonjaikat gondosan kapcsolják ki, és az esetleges tűzveszély kockázata miatt semmiképp se tegyék készüléküket a repülőgépre feladott poggyászba.

A vártnál jobban növekedett a profit

A dél-koreai cég múlt pénteken közölt előzetes adatai szerint a működési eredmény 5,6 százalékkal 7800 milliárd wonra (7 milliárd dollár) emelkedett. Szakértők gyengébb eredményt, a tavalyi harmadik negyedévivel megegyező, 7400 milliárd won nyereséget vártak.

A Samsung valamikor október végén közli végleges negyedéves adatait, addig arról sem hoz nyilvánosságra semmit, hogy mekkora összeget emésztett fel a Galaxy Note 7 maroktelefonok visszahívása.

A Samsung előzetes számításai szerint a negyedéves bevétele 5,2 százalékkal 49 ezer milliárd wonra (43,9 milliárd dollárra) csökkent. A szakértői várakozásokban magasabb, 51 ezer milliárd won bevétel szerepelt.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Samsung-botrány: úgy tűnik, hogy leállították a gyártósorokatA botrány után is a Samsung az egyik legértékesebb márkaBejelentették az új Samsung Galaxy mobiltRovatok: NetTechTelepülés: VilágCímkék: technika, technológia, okostelefon, felrobbanó akkumulátor, Samsung Galaxy Note 7, SamsungForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »