Meghosszabbították Gheorghe Dincã letartóztatását

Újabb 30 nappal hosszabbította meg az Olt megyei törvényszék a Gheorghe Dincă nevére szóló letartóztatási parancsot. A férfit emberöléssel gyanúsítják Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu eltűnésének ügyében.

A letartĂłztatĂĄs meghosszabbĂ­tĂĄsĂĄra vonatkozĂł tĂśrvĂŠnyszĂŠki dĂśntĂŠs megfellebbezhető lenne, de Dincă mĂĄr kĂśzĂślte, hogy nem fog ĂŠlni az ĂłvĂĄs jogĂĄval – tĂĄjĂŠkoztatott Florentina Stana tĂśrvĂŠnyszĂŠki szĂłvivő.

Hírdetés

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészei az emberölés mellett nemi erőszak gyanúja miatt is vizsgálatot folytatnak Gheorghe Dincă ellen.

Hétfőn és kedden a DIICOT ügyészei a gyanúsított jelenlétében részben rekonstruálták a Gheorghe Dincă által elkövetett bűncselekmények fő mozzanatait. A DIICOT közleménye szerint Dincă tájékoztatást nyújtott nekik a két áldozat becserkészéséről, elrablásáról, megerőszakolásáról, meggyilkolásáról és a holttestek meggyalázásáról is.

Gheorghe Dincă már korábban beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, amikor telefonáláson kapta az általa fogvatartott lányt. Azt is elmondta, hogy a holttestet elégette. Az ügyészek az elkövető udvarán egy fémhordóban emberi csontmaradványokat találtak, amelyekről a DNS-vizsgálat 99,93%-os valószínűséggel kimutatta, hogy Alexandra Măceşanu holttestének maradványai. Gheorghe Dincă azt is bevallotta, hogy ő ölte meg az áprilisban eltűnt, 18 éves Luiza Melencut.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »