Meghosszabbították a fiatal borászt agyonverő brutális cigányok letartóztatását

Meghosszabbították a fiatal borászt agyonverő brutális cigányok letartóztatását

Meghosszabbították a fiatal borászt agyonverő brutális cigányok letartóztatását

A Veszprém Megyei Főügyészség a letartóztatás ismételt meghosszabbítását indítványozta a badacsonyi halált okozó testi sértés ügyében. A Veszprémi Járásbíróság az egyik gyanúsított esetében az indítványnak helyt adott, míg társával szemben – enyhébb kényszerintézkedésként – bűnügyi felügyeletet rendelt el. Az ügyészség fellebbezése nyomán a Veszprémi Törvényszék a döntést megváltoztatta, és a gyanúsított letartóztatását meghosszabbította.

Hírdetés

                                         Az „ártatlan” Sebők Norbert

Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást két gyanúsítottal, Sebők Norberttel és Vadászi Jánossal szemben, akik a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsíthatók, hogy 2018. szeptember elején, ittasan, egy vita során testszerte ütötték-rúgták a sértettet, aki a földre kerülve eszméletét vesztette, és a helyszínen elhunyt.

                                  A szintén „ártatlan” Vadászi János

Az első fokon eljáró járásbíróság az egyik gyanúsított esetében a letartóztatás meghosszabbításáról rendelkezett, azonban a társa kapcsán elegendőnek látta a bűnügyi felügyelet alkalmazását.

Az ügyészség a döntés ellen fellebbezéssel élt, amelynek a másodfokon eljáró bíróság helyt adott. A törvényszék az ügyészi állásponttal egyezően úgy értékelte, hogy a gyanúsítottal szemben a súlyosabb kényszerintézkedést megalapozó többletfeltételek továbbra is fennállnak.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »