Meghosszabbítják az óceánjárót

Meghosszabbítják az óceánjárót

Egyedi ötlete támadt a Silversea hajózási vállalatnak, óceánjáró hajóját egyszerűen félbevágta, hogy utána bővíthesse. A fejlesztés 70 millió dollárt, átszámítva több mint 17 milliárd forintot emészt fel; cél az utasok élménynövelése.

A világon egyedülálló eljárással bővíti összesen 15 méterrel egyik, már most hatalmas méretű hajóját a Silversea hajózási vállalat – írja cikkében a Daily Mail.

Eszerint a 32 600 tonnás Silver Spirit nevű tengeri monstrumot egyszerűen kettévágták, majd a bővítés idejére egy palermói szárazdokkba vontatták, ahol elvégzik rajta a különleges eljárást.

Ennek köszönhetően a vállalat vízi járműve az eddigi 196 méteres hosszról 211 méterre nő.

A Silver Spirit óceánjáró ugyanakkor nem csupán 12 százalékos méretnövekedésen megy keresztül, hanem jelentős kapacitásbővülésen is. Az új térben tudniillik nyolc új étterem, harmincnégy lakosztály, egy gyógyfürdő, valamint egy edzőterem is helyet kap.

A növekedés ezenfelül a hajó utaskapacitását is nagymértékben érinti, mivel az eddigi 540 utas helyett csaknem hetvennel több, összesen 608 személy fér majd fel a fedélzetre.

A teljes cikket a keddi Világgazdaságban olvashatja.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »