Meghirdették az első pályázati kiírást a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklésére

Meghirdették az első pályázati kiírást a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklésére

A beruházási és informatizálási miniszterelnök-helyettes hivatal meghirdette az első pályázati kört a koronás válság enyhítésére. Ezt Veronika Remišová (Za ľudí), befektetési és informatizálási miniszterelnök-helyettes jelentette be kedden egy rövid sajtótájékoztatón. A felhívás kedvezményezettjei az önkormányzatok, a városok, a régiók és a megyék. Kis projektekre, projektenként 10 000 – 50 000 euró hozzájárulást lehet kapni. A felhívás június 16-ig lesz nyitva, és támogatható minden olyan aktivitás, amely a korona-krízis következményeinek enyhítésére irányul.

– mondta Remišová.

– mondta az új Beruházási, Regionális Fejlesztési és Informatizálási Minisztérium jövőbeli államtitkára, Vladimír Ledecký.

 – mondta Ledecký, megjegyezve, hogy nem minden önkormányzat tudta kezelni a válságot, és egyes esetekben az államnak aktívan be kellett avatkoznia. Hozzátette, hogy a koronakrízis az Iglói járást sújtotta leginkább.

Hírdetés

Ledecký egyben felszólította az önkormányzatokat, hogy reagáljanak a bejelentett pályázati kiírásra.

– tette hozzá. A minisztérium célja, hogy a pályázók gyorsan hozzájussanak a támogatásokhoz.

“A kisebb ellenőrzés eltart egy  vagy két hónapig ” – mondta Ledecký. Az első projekteknél az év közepén kezdhetik meg a kifizetést.

Ahogyan a miniszterelnök-helyettes megállapította,

– mondta Remišová.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »