"Meghátrált a Kormányhivatal, megmenekült a Wichmann épület"

"Meghátrált a Kormányhivatal, megmenekült a Wichmann épület"

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Beleznay Zsuzsanna, Terézváros alpolgármestere, illetve a Jobbik nő- és családpolitikáért felelős képviselője Facebook-bejegyzésében hívta fel a figyelmet a Wichmann épületének megmentését illetően.

A VI. és a VII. kerület határát jelentő Király utca és a Kazinczy utca sarkán álló ikonikus épületet ugyanis le akarták bontani, hogy helyére újabb luxusszállodát építsenek.

Mindennek megakadályozása érdekében

a Jobbik elsőként indított petíciót azért, hogy megmentsék a belváros egyik kulturális ékkövét,

Hírdetés

továbbá – mint fogalmaztak –, hogy üzenjenek: nem kérnek az ilyen fajta önös érdekből romboló, mások zsebét megtömő beruházásokból.

Úgy tűnik, mindez pedig meghozta gyümölcsöt, hiszen Gulyás Gergely kulturális örökség védelméért felelős Miniszterelnökséget vezető miniszter azonnali hatállyal elrendelte az I. kerület Márvány utca 6-8. szám alatti (Márványmenyasszony étterem épületei) valamint a VII. kerület Kazinczy u. 55. szám alatti (Wichmann-kocsma) ingatlanok esetében a műemléki védettségi eljárás megindítását. Az eljárás befejezéséig – amit a Miniszterelnökség gyorsított ütemben fog lefolytatni –, az ingatlanokon tilos bármilyen bontási vagy építési munkálatot végezni, írja az MTI.

Beleznay Zuszsanna Facebook-bejegyzésében reagált az elért sikerre:

Meghátrált a Kormányhivatal a számtalan aláírás láttán, megmenekült a Wichmann épület és a játszótér! Elsőként hirdettem aláírásgyűjtést e témában, ami elengedhetetlen volt a közös sikerhez. Köszönöm mindenkinek, aki politikai hovatartozás nélkül aláírta kezdeményezésem, nélkületek nem ment volna

– köszönte meg a jobbikos képviselő a petíciót aláírók összefogását.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »