"Meghaltok, fattyak!" – az isztambuli iszlamisták nem szeretik a Radioheadet, főleg ramadán alatt

Iszlamisták támadtak meg zenerajongókat péntek este Isztambulban, mert az iszlám böjti hónap, a ramadán alatt zenét hallgattak egy lemezboltnál.

A Velvet IndieGround nevű üzletben rajongók a Radiohead új albumát hallgatták, és iszogattak, amikor mintegy húsz fiatal rontott rájuk.

"Mit kerestek itt ramadán idején? Takarodjatok!" – kiabálták az Isztambul egyik felkapott negyedében található boltnál. Az alkoholfogyasztást is sérelmező iszlamisták többeket kilökdöstek a boltból, majd az utcán ütlegelni kezdték a rajongókat, és szétverték a berendezést.

"Meghaltok, fattyak!" – üvöltötte az egyik támadó.

Péntek este a világban több helyen egyszerre játszották, mutatták be a Radiohead új albumát. A zenekar elítélte a rajongóit ért támadást.

Törökország lakosságának túlnyomó többsége muszlim, de az iszlám nem államvallás. Az állam berendezkedése az alkotmány szerint szigorúan világi, a vallás hivatalosan teljesen elkülönül az államhatalomtól. Az elmúlt években ugyanakkor a társadalomban megerősödtek az iszlamisták, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) is iszlamista gyökerű.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »