Meghalt! -Miben? -Hát ruhában! – Életfogytiglanit kaphat "Horrorház" a baltás gyilkosa

Meghalt! -Miben? -Hát ruhában! – Életfogytiglanit kaphat "Horrorház" a baltás gyilkosa

Szakértők meghallgatásával folytatódott az apaji, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési ügy tárgyalása kedden a Budapest Környéki Törvényszéken. Kiderült: a tavaly augusztusban meggyilkolt 52 éves nő, A. F.-né olyan súlyos sérüléseket szenvedett, melyek külön-külön is halálához vezethettek volna. A vádlott a gyilkosságot elismeri, a részletekről viszont önellentmondásba keveredett.

Csendben, különösebb feszültség nélkül sétált be vezetőszáron a tárgyalóterembe a beismerő vallomást tett V. Gyula, akit azzal gyanúsítanak, hogy brutálisan végzett élettársával: egy veszekedést követően többször megütötte, megrúgta, majd egy késsel az álla alatt megszúrta, ezt követően egy baltával többször súlyos csapást mért fejére, és még ezeket követően is hosszasan fojtogatta.

Gyakorlatilag kivégezte féltékeny élettársát

A saját bevallása szerint 13 éves kora óta sűrűn italozó, mindössze öt osztályt végzett vádlott rendszeresen bántalmazta nála több mint húsz évvel idősebb, szintén italozó életmódot folytató élettársát. A vádirati tényállás szerint több napnyi féltékenységből eredő veszekedést, illetve az azzal járó szokásos bántalmazást követően 2015. augusztus 6-án hajnalban V. Gyula élettársát lerúgta az ágyról, majd kiment egy késért.

Az ágyba időközben visszamászó sértettet ekkor lefogta, majd egy 19 centiméter pengehosszúságú kést szúrt fel az álla alá, ami a szájüregébe hatolt. A szúrás nem volt végzetes, a veszekedés tovább folytatódott, ekkor a vádlott bevitt a szobába egy kisbaltát, és többször fejtetőn vágta fele a nőt. Az eszméletét vesztő áldozatot ezt követően még 1-1,5 percig fojtogatta, majd amikor tudatosult benne, hogy élettársa meghalt, megpróbálta a véres huzatokat, ruhákat eltüntetni.

Miután végzett, elhagyta az ingatlant, és még hajnalban tatárszentgyörgyi édesapjához és testvéréhez utazott. Miután ott elmesélte mit tett, rábeszélték, hogy értesítse a rendőrséget és a mentőket, amit meg is tett. A tárgyaláson ismertetett telefonhívás szerint a következő, tragikomikus beszélgetésrészlet zajlott le:

(…)

– Meg van halva!

– Mibe halt meg?

– Hát mibe, hát ruhába!

(…)

A tárgyaláson megjelent igazságügyi orvosszakértők véleménye alapján az áldozat józan volt, a vádlottról viszont ezt utólag már nem lehetett megállapítani. Előadták, hogy a sértett halálát a fejére mért legalább 8-9 ütés okozta, mely során keményburok alatti bevérzés, agyzúzózás, traumás agyvizenyő alakult ki. Megjegyezték azonban, hogy a fojtogatás során bekövetkezett nyelvcsont-, illetve pajzsporctörés külön is elegendő lehetett volna a tragédiához. Az alkoholizáló életmódtól egyébként is legyengült fizikumú, 51-52 kilogrammos nő több bordája eltört, testét friss, illetve több nappal korábbi véraláfutások is borították.

A vádlott -vélhetően rabtársai tanácsait követve- a bíróságon tagadta, hogy baltával ütötte, és késsel szurkálta a nőt. Mint állítja, mindössze ellökte, majd felindultságában megfojtotta. Ez azonban ellentétes az elmeorvosi vizsgálat során tett beismerő vallomásával, ahol részleteiben mesélte el a késelést és ütlegelést, továbbá az ehhez használt eszközöket is maga azonosította a rendőrség előtt – ezeken a szakértők kimutatták a letörölt vér maradványait.

Horrorház

Az apaji házban nem ez volt az első gyilkosság, és a kettő között közvetett kapcsolat is van. 2014 novemberében ugyanis a később meggyilkolt nő még egy korábbi élettársával és egy ismerősükkel hárman laktak az ingatlanban, viszont egy, a nőt ért bántalmazást követően az élettárs megölte a lakótársat, majd elásta a kertben. A gyilkos rácsok mögé került, a nő egyedül maradt a lakásban, s így költözött be hozzá új élettársa, aki végül egy évvel később bestiálisan végzett vele. A helyiek azóta csak “horrorháznak” hívják a romos ingatlant.

A nőt brutális kegyetlenséggel meggyilkoló V. Gyulára október közepén vár ítélet, akár életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhetik.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »