Meghalt egy szerződéses katona gyakorlatozás közben Ukrajnában

Belehalt sérüléseibe az az ukrán szerződéses katona, aki a lőtéren a harcjármű lánctalpa alá került gyakorlatozás közben Csernyihiv megyében – jelentette az Ukrajinszka Pravda a központi régió katonai ügyészségének tájékoztatása nyomán.

A közlés szerint hadgyakorlatra került sor az ukrán hadsereg szárazföldi erőinek egyik kiképzőközpontjában Csernyihiv megye Kozeleci járásában, Deszna nagyközség közelében. A taktikai foglalkozás során, a BMP–1 típusú gyalogsági harcjárműről való leszállás közben a szerződéses állományhoz tartozó szakaszvezető a harcjármű lánctalpa alá került, s belehalt az elszenvedett sérülésekbe – derül ki a közleményből.

A katonai ügyészség már megkezdte az eset kivizsgálását. Előzetes megállapításuk szerint a tragédiát a harcjármű működtetésére vonatkozó előírásoknak a vezetője általi megsértése okozhatta. A járművezető maga is szerződéses katona – írja a Kárpátalja hetilap internetes változata.

Rovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: ukrán hadsereg, ukrán katonák, hadgyakorlat, haláleset, kékfény, ukrajnai hírek, UkrajnaForrás: Kárpátalja


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »