Meghalt egy magyar munkás a komáromi Duna híd építésénél

Meghalt egy magyar munkás a leendő új komáromi Duna híd építkezésén – írja a Bumm.sk a Noviny.sk beszámolójára hivatkozva.

A cikk szerint a szlovák munkabiztonsági felügyelőség számos munkabiztonsági előírás súlyos megsértésére derített fényt az esettel kapcsolatban. 

Hírdetés

„Nem voltak leföldelve az építkezésen található unimó bódék, hibás volt a villanyvezetékek érintésvédelme, nem voltak lefedve az építkezésen található árkok – hogy megakadályozzák az ott tartózkodó személyek beleesését –, hiányoztak az építkezésről a mentőkészülékek” – mondta Róbert Bulla, a Nyitrai Munkabiztonsági Felügyelőség igazgatója.

A feltárt hiányosságok miatt egy szlovákiai cégre 200 ezer euróig terjedő bírságot rónának ki. Azonban magyarországi vállalatról van szó, amely a körülkerített területen magyarországi munkásokat alkalmaz, és még a beszállítók között sem akadnak szlovák cégek. „Az európai jog értelmében – amely felülírja a mi hazai jogszabályainkat – erre az építési területre a magyarországi jogi előírások vonatkoznak” – tette hozzá Bulla.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »