Meghalt egy magyar katona az Alpokban

Belehalt sérüléseibe hétfőn a francia Idegenlégió egyik magyar katonája, miután egy héttel korábban néhány társával együtt lavina sodorta el a francia Alpokban – jelentette hétfőn az AFP francia hírügynökség.

A francia hadsereg közleményében azt írta, a 23 éves nőtlen férfi valamivel több mint egy éve szolgált az Idegenlégiónál.

A baleset Valfréjusnél történt, mintegy kétezer méteres magasságban, ahol a katonák a sípályákon kívüli területen gyakorlatoztak.

Hírdetés

Az Idegenlégióhoz tartozó 52 fős csoportból a hógörgeteg 13 síelő katonát sodort el, közülük öten azonnal meghaltak. Egy francia, egy olasz, egy nepáli, egy moldovai és egy albán állampolgár vesztette életét akkor a balesetben. A szerencsétlenségben négyen könnyebben megsérültek.

Az Idegenlégió katonái hegyvidéki hadgyakorlaton vettek részt közvetlenül azelőtt, hogy bevetésre indultak volna. A francia hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben a baleset körülményeinek felderítésére.

Január 13-án két 16 éves gimnazista és egy 56 éves ukrán síelő vesztette életét egy lavina miatt szintén a francia Alapokban, Grenoble térségében, amikor egy lezárt, fekete színjelzésű sípályán sportoltak.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »