Meghalt az ukrán belügyminiszter, a helikoptere egy kijevi óvoda közelében zuhant le – az áldozatok között gyerekek is vannak

Meghalt az ukrán belügyminiszter, a helikoptere egy kijevi óvoda közelében zuhant le – az áldozatok között gyerekek is vannak

Az ukrán belügyminiszter, a helyettese és egy államtitkár is életét vesztette a brovari helikopterszerencsétlenségben – közölte szerda reggel az ukrán rendőrség.

A Sky Newsra hivatkozva az Index arról ír, hogy a jelentések szerint eddig 16 halottról és 22 sérültről, köztük 10 gyermekről adtak hírt.

Ihor Klimenko, Ukrajna nemzeti rendőrségének vezetője nyilatkozatában elmondta: „A repülőgép-szerencsétlenség következtében meghalt a belügyminisztérium vezetősége: a miniszter, az első miniszterhelyettes és az államtitkár.

Összesen 16 ember haláláról tudunk, köztük 2 gyermekről. Közülük 9-en voltak a forgószárnyas fedélzetén. A 22 áldozat kórházban van, köztük 10 gyermek. Minden szakszolgálat a helyszínen dolgozik. A helyszín vizsgálata folyamatban van

Hírdetés

– írta a rendőrség vezetője.

Korábban arról számolt be Olekszij Kuleba, Kijev megye kormányzója, hogy egy óvoda és egy lakóépület közelében csapódott a földbe egy helikopter szerda reggel Brovariban, Kijev egyik külvárosában.

„A tragédia idején gyerekek és óvónők voltak az intézményben, de mostanra mindenkit kimenekítettünk”

– írta a Telegramon Kuleba. Az MTI akkori tájkoztatása szerint a politikus tájékoztatása szerint a szerencsétlenségnek vannak áldozatai, de további részletek egyelőre nem világosak.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »