Meghalt Aigner Szilárd

Hétfőn halt meg az egyik leghíresebb magyar időjós, Aigner Szilárd.

View the full image

Az időjós 70 éves volt, vasárnap ünnepelte a születésnapját. Halála váratlanul történt – értesült a Ripost. A tragikus eset körülményeiről egyelőre mást nem lehet tudni.

Aigner Szilárd felesége, Pártai Lucia szintén meteorológus, két gyerekük született. A feleségével közösen működtetett honlapon, az eumet.hu oldalon videóval búcsúztak Aigner Szilárdtól. Ebben azt mondták:

“Szilárd egész élete a meteorológia körül forgott, minden napját az időjárás előrejelzésnek szentelte. Ezt az örökséget igyekszünk tovább vinni.”

Az időjós egyik utolsó munkája során az Aegon biztosítóval dolgozott együtt. A cég úgy próbálta építeni adatbázisát, hogy az érdeklődőknek személyre szabott időjárás-jelentést küldött Aigner Szilárdtól.

Aigner Szilárd 1973-ban végzett az ELTE Természettudományi Kar meteorológia-fizika szakán. 1973-tól 1989- ig az Országos Meteorológiai Szolgálat tudományos főmunkatársa volt, az Előrejelző főosztály vezetője. 1989-92-ben a Texo-Graphicomp Kft. résztulajdonosa, a Texo-Magánmeteorológia szakmai irányítója volt, 1992-ben az Aigner és Pártai Bt., illetve Kft. tulajdonosa lett. Ő volt a Budapesti Rendőr-főkapitányság meteorológus szakértője, utolsó éveiben az European Weather Service előrejelző részlegének irányítójaként dolgozott.

Az MTV meteorológusaként nívódíjat kapott, a televíziós meteorológusok közötti népszerűségi versenyen pedig Aranyszarvas-díjjal tüntették ki.

GyászhírMagyarországForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »