Meggyújtotta a fényeket a pozsonyi Fő téren felállított karácsonyfán (videóval)

Meggyújtotta a fényeket a pozsonyi Fő téren felállított karácsonyfán (videóval)

Nyitókép: TASR/Dano Veselský

Matúš Vallo főpolgármester pénteken meggyújtotta a fényeket a pozsonyi Fő téren felállított karácsonyfán. Idén egy 15 méter magas kolorádófenyő díszíti a Fő teret, melyet egy pozsonyhidegkúti (Dúbravka) személy ajándékozott a városnak. A kedvezőtlen járványhelyzet miatt az érdeklődők online követhették figyelemmel a karácsonyfa fényeinek meggyújtását.

A Prímási palota előtt idén sem fog hiányozni a karácsonyi erdő a karácsonyfákkal, amelyeket a pozsonyi óvodák, alapiskolák, művészeti iskolák és szabadidőközpontok diákjai fognak feldíszíteni. A karácsonyfák december 15-e után olyan jótékonysági szervezetekhez, hajléktalanokat tömörítő egyesületekhez és családokhoz vándorolnak, akiknek anyagilag megengedhetetlen a karácsonyfa-vásárlás.

December 14-től 16-ig a Kapucinus utca megálló mellett, a Pozsonyi Városi Könyvtár kirakatában híres színészek fognak felolvasni, ezúttal mesekönyvekből.

Hírdetés

A Pozsonyi Karácsony aktuális programját a vianoce.brtislava.sk weboldalon lehet megtekinteni.

A főváros és Pozsony-Óváros a szigorított óvintézkedések bevezetése, valamint a rosszabbodó járványhelyzet miatt úgy döntött, hogy a Fő téren és a Hviezdoslav téren sem rendezik meg a hagyományos karácsonyi vásárt.

Zuzana Aufrichtová, Pozsony-Óváros polgármestere pénteken délután szintén meggyújtotta a fényeket a Hviezdoslav téri karácsonyfán. Az érdeklődők ezt az eseményt is figyelemmel kísérhették az interneten.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »