Megfosztották mandátumától az egyiptomi képviselőt, mert megvendégelte az izraeli nagykövetet

Megfosztották szerdán a mandátumától azt az egyiptomi képviselőt, aki egy hete vacsorán látta vendégül otthonában Izrael kairói nagykövetét, Háim Korent

Magyar Menedék - Sitchin

Egyiptom egyik legvitatottabb személyisége, Taufík Okkása hatalmas felháborodást váltott ki az arab köztársaságban példátlannak számító lépésével. Vasárnap a törvényhozás legidősebb tagja, Ahmed Kámel rátámadt az ülésterembe belépő Okkására és levetett cipőjével ütlegelni kezdte a meglepett képviselő fejét és hátát.

A szavazók mintegy 98 százaléka voksolt a “cionista entitás nagykövetét” vendégül látó politikus mandátumának megvonása mellett a CBC Extra című hírcsatornának betelefonáló képviselők szerint. Hangsúlyozták: hatáskörét túllépve megsértette Egyiptomot, valamint az állami vezetés és a parlamenti házelnök szuverenitását, mivel mindezt engedély nélkül tette.

Az egyiptomiak az Izraellel 1979-ben kötött békeszerződés, és a diplomáciai kapcsolatok felvétele ellenére a zsidó államot tartják első számú ellenségüknek egy tavalyi felmérés szerint.

Maga Okkása is számtalan alkalommal jelentette ki a saját tévécsatornáján esténként sugárzott műsorában, hogy Egyiptom az ország destabilizációját célzó amerikai-cionista összeesküvés áldozata.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »