Megfertőzte a koronavírus a korrupcióellenes küzdelmet

Megfertőzte a koronavírus a korrupcióellenes küzdelmet

Vannak olyan személyek, akik nem jelennek meg a kihallgatáson, mert félnek, hogy megfertőződnek, kitesszük a koronavírusfertőzésnek az embereinket is, nem tudjuk, a házkutatások során találunk-e beteget – így magyarázza az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) vezetője, hogy miért lankadt az elmúlt időszakban a korrupcióellenes küzdelem.
Crin Bologa csütörtökön egy, a korrupcióellenes küzdelemről szóló beszélgetésen magyarázta el, hogy miért hallunk kevesebbet mostanság a DNA tevékenységéről, mint korábban, és a fő okként a koronavírus-világjárványt említette.

„A DNA-nál is alaposan megéreztük a pandémia hatását. Két hónapig szinte az összes ügyben leállt a bűnvádi eljárás, kivételt csupán a sürgős esetek jelentettek.

Ezek a dolgok nehezítik a korrupcióellenes küzdelmet, és volt is eset – nem sok – amikor megbetegedtek az alkalmazottaink. Több olyan eset van, hogy elkülönítésbe kell vonulniuk az alkalmazottaknak, miután beteg személyekkel érintkeztek” – idézi a DNA-vezér érvelését a G4media.ro hírportál


A koronavírus-járványon kívül – Crin Bologa elmondása szerint – az is nehezíti a tevékenységüket, hogy az ügyészi posztok 70 százalékban vannak betöltve, és a műszaki osztály fejlesztése során is nehézségekbe ütköztek.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »