Megfenyegette Putyint és Oroszországot az Iszlám Állam

Oroszország elleni dzsihádra, azaz szent háborúra szólította fel tagjait egy videofelvételen az Iszlám Állam.

“Idehallgass, Putyin, elmegyünk hozzátok Oroszországba, és ölni fogunk titeket otthonaitokban… Testvéreim, folytassatok dzsihádot, öljetek és harcoljatok ellenük” – ordítozza a felvételen egy álarcos férfi egy autóban, a sivatagban utazva.

A YouTube-on hétfőre virradóra közzétett, kilencperces videofelvételen látható, amint fegyveres férfiak páncélozott járművek és sátortábor ellen hajtanak végre támadásokat sivatagban, és begyűjtik a fegyvereket.

A videó hitelességét független forrásból lehetetlen megerősíteni, de a felvétel linkjét közzétették a dzsihadista csoport egyik legfőbb propaganda- és toborzóeszközeként használt Telegram üzenetszolgáltató csatornáján.

Oroszország légi hadjáratot folytat az Iszlám Állam, illetve terrorszervezetnek minősített más fegyveres csoportok ellen Szíriában, és folyamatban vannak Moszkva és Washington tárgyalásai a katonai és hírszerzési együttműködésről az IÁ elleni harcban.

A dzsihadista szervezet az elmúlt hetekben több olyan véres terrorcselekményt vállalt magára, amelyek nyugat-európai országokban, Franciaországban és Németországban történtek, számlájára írható oroszországi terrorcselekményekről nem történtek.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Az Iszlám Állam új fegyvert vet be az emberiség ellenÍgy esküdtek hűséget az Iszlám Államnak, akik átvágták a normandiai pap torkátKétéves kislányt égetett halálra az Iszlám ÁllamRovatok: KülföldTelepülés: OroszországCímkék: Vlagyimir Putyin, Oroszország, Iszlám Állam, terrorizmus, külföld, dzsihádisták, merényletek EurópábanForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »