Megfélemlítik a keresztényeket a migránstáborokban

Németországban kutatást készítettek arról, hogy a menekülttáborokban a többségben levő muszlimok megfélemlítik a kisebbségben ott tartózkodó keresztényeket.

Májusban a német sajtóban nagy vita bontakozott ki egy keresztény civil szervezet anonim interjúin alapuló felméréséről, amelyből kiderül, hogy a németországi menekülttáborokban a muzulmán többségű bevándorlók vegzálják, üldözik a kisebbségben ott tartózkodó keresztényeket.

Pócza István, a Századvég Intézet kutatója szerint, ha a muzulmán bevándorlók Németországban maradnak, a probléma később össztársadalmi szinten is megjelenhet.

Hozzátette: ennek korábban volt már előzménye, hiszen a menekülő keresztényeket saját hazájukban, otthonaikban is üldözték, az azonban sokkal ijesztőbb, hogy idegen környezetben, egy táborba összezárva vannak kitéve hasonló atrocitásoknak.

Miután a probléma Európában, Németországban is megjelent, elkezdtek foglalkozni vele, s jelennek meg erről elemző írások.

A Századvég Intézet kutatója beszélt arról is, hogy az integráció nehézségeiről Németországnak már van tapasztalata a Törökországból érkezett vendégmunkásokkal kapcsolatban. A korábbi években az derült ki, hogy a törökök egy része szándékosan különálló közösségként él Németországban, és nem akar integrálódni. S az is látható, hogy a törökök jelentősen kitettek az elszegényedésnek, még akkor is, ha megszerzik a német állampolgárságot.

Pócza István arra figyelmeztet, hogy a bevándorlással hosszú távon egy párhuzamos társadalom és egy párhuzamos osztály kialakulásának veszélye fenyeget.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »