Megfeledkeztek a kisebbségi törvényről?

Megfeledkeztek a kisebbségi törvényről?

Nem került bele a kormány jövő évre vonatkozó törvénykezési tervének tervezetébe a kisebbségek jogállásáról szóló jogszabály, hívta fel erre a figyelmet a Bél Mátyás Intézet.

A kisebbségi törvény annak ellenére maradt ki a törvénykezési tervből, hogy a nemzetiségek jogait rendező és bővítő jogszabály tervezete már készen van. A törvény előkészítési és elfogadási folyamatáért a kormányhivatal és annak vezetője, Július Jakab, valamint a kisebbségi kormánybiztos Bukovszky László a felelős. A jogszabály elfogadása egyébként a kormányprogramban, sőt, az idei törvénykezési tervben is szerepel. Bukovszky az Új Szó-stúdióban arról beszélt, legfőképpen a külügyminisztériumnak vannak kifogásai a tervezettel kapcsolatban.

Hírdetés

Ravasz Ábel, a Bél Mátyás Intézet elnöke elmondta, tömeges véleményezési eljárást indítottak, hogy a kisebbségi törvény tervezete belekerüljön a törvénykezési tervbe. Az aláírásgyűjtés online történik, a MojaPetícia.sk oldalon. Ha összegyűlik legalább 500 támogató aláírás, a beterjesztőnek foglalkoznia kell a kezdeményezéssel.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »