Megerősítik a német-lengyel határ ellenőrzését

Megerősítik a német-lengyel határ ellenőrzését

Az illegális migráció miatt megerősítik a német-lengyel határ ellenőrzését, a német-osztrák határon pedig ismét meghosszabbítják az átkelők ideiglenesen visszaállított állandó ellenőrzését – mondta Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter.

Seehofer a Bild am Sonntag című lapban közölt interjúban elmondta, hogy a határőrizetért felelős szövetségi rendőrség nyolc századát vezényelték a Lengyelországgal közös határszakaszra a helyi egységek munkájának támogatására, és szükség esetén további erősítést is küldenek.

Hírdetés

A politikus kiemelte: A belső határok szabad átjárhatóságát fenn kell tartani, de ez csak akkor lehetséges, ha működik a külső határ védelme. Ez a feltétel egyelőre nem teljesül kellőképpen. A német kormány ezért  értesítette az Európai Bizottságot, hogy további hat hónappal meghosszabbítják a 2015-ben visszaállított állandó ellenőrzést Bajorország tartomány és Ausztria határán, ahol eléri Németországot a balkáni migrációs útvonalon és az Olaszország felől érkező menedékkérők többsége.

A lengyel-fehérorosz határon kiépíteni tervezett védelmi rendszerről Seehofer azt mondta, hogy a varsói vezetés törekvése az uniós külső határ ellenőrzésére “legitim”. A Németországba Fehéroroszországon és Lengyelországon keresztül érkező menedékkérők száma jelentősen megugrott. Az Európai Bizottság Lukasenka fehérorosz elnök tevékenységet államilag finanszírozott és fehérorosz állami idegenforgalmi vállalatok által szervezett embercsempészetként jellemezte egy októberi jelentésében.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »