Megerősíti ünnepi járatait a Szlovák Vasúttársaság

Megerősíti ünnepi járatait a Szlovák Vasúttársaság

POZSONY. A karácsonyi és az év végi ünnepek alatt megerősíti vonatjáratait a Szlovák Vasúttársaság, a ZSSK. Az utasok számának növekedésével összhangban ezen időszakban két rendkívüli gyorsvonatot indít Pozsonyból Zsolnán át Kassára és vissza.

„Ezen a legforgalmasabb útvonalon a kiválasztott 35 IC járatát is megerősíti 75 másodosztályú kocsival, ami 5 700 további ülőhelyet jelent“ – tájékoztatott hétfőn a ZSSK kommunikációs osztályának igazgatója s egyben a társaság szóvivője, Tomáš Kováč. „A ZSSK ezenkívül karácsony, Újév és háromkirályok ünnepe táján további 22 különféle kategóriájú vonatot indít“ – tette hozzá.

Valamennyi említett vonatjáratra, illetve IC vonatbeli ülőhelyre már vásárolhatók menetjegyek – olvasható a Webnoviny.sk internetes portálon.

Hírdetés

Az R 11609-es rendkívüli gyorsvonat (Pozsony-Fő állomás 13:37 – Kassa 19:41) december 22-én, pénteken és 2018. január 5-én, pénteken közlekedik. Ellenkező irányban az R 11610 (Kassa 14:25 – Pozsony-Fő állomás 20:34) január 1-én, hétfőn és január 7-én, vasárnap közlekedik. Mindkét vonatot a 2. osztályú helyjegyes járatok közé sorolják be.

„Az utazó nagyközönségnek személyes kényelme érdekében azt tanácsoljuk, hogy időben biztosítsák az ülőhelyeket még akkor is, ha a ZSSK vonatainak jelentős többségére nem is kell kötelezően helyjegyet váltani“ – mondta a ZSSK kereskedelmi részlegének igazgatója, Karol Martinček elnökségi tag. A ZSSK az utasoknak azt is ajánlja, hogy használják ki az olyan alternatív elárusítócsatornákat, mint amilyen az elővétel és az internet, s ekképp kerüljék el a pénztárak előtti hosszadalmas várakozást.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »