Megérkezett Kárpátaljára a fakivágások jogszerűségét vizsgáló munkacsoport

Kárpátaljára érkezett az a munkacsoport, amely az Ukrán Állami Földmérési és Kataszteri Szolgálat fakivágásokról közzétett adatait fogja ellenőrizni, valamint azt, hogy jogszerűek voltak-e ezek a munkálatok – írta november 25-én Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója hivatalos honlapján.

„A különleges bizottság, melyet az Ukrán Állami Erdei Erőforrások Ügynöksége hozott létre, 22 főből áll, azonban hozzánk csak tizenketten érkeztek. Csütörtökön az Ungvári járást ellenőrizték és nem találtak arra bizonyítékát, amit Kutovij agrárpolitikai miniszter úr hangoztatott, miszerint kiirtják a Kárpátokat. Ott, ahol az interaktív térkép illegális fakivágást mutatott, kiderült, hogy az ungvári farm-gyár elhanyagolt kertjei, vidéki legelők és rétek vannak, ahol erdő sohasem volt. Az Állami Földmérési és Kataszter Szolgálat szervere, mely az interaktív térképet hozta létre, hirtelen lefagyott, az ott dolgozó emberek pedig betegszabadságra mentek. Már világos, hogy a miniszter úrnak először egy bizottságot kellett volna létrehozni, majd a médiának az illegális fakitermelésről beszámolni. A bizottság munkája folyamatban van, az eredményekről pedig később beszámolunk. De, ha a tények nem bizonyosodnak be, kérni fogjuk a minisztert, hogy látogasson el Kárpátaljára, s egy sajtótájékoztatók nyilvánosan kérjen bocsánatot a hamis információk terjesztése végett…”- idézte Hennagyij Moszkal szavait az UNN hírügynökség.

Tarasz Kutovij ukrán földművelésügyi és élelmiszerügyi miniszter korábban arról beszélt, hogy 2016 októberig 774 hektárról vágtak ki fákat illegálisan Kárpátalján.

Csatolt_cikkek: Témába vág:Fakivágás közben vesztette életét egy ukrán férfiInteraktív térképet szerkesztettek a fakivágásokról Ukrajnában2016-ban a kárpátaljai rendőrség mintegy száz büntetőeljárást indított illegális fakivágás miattRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: illegális fakivágás, kékfényForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »