Megérkezett az iszlamista terror

Megérkezett az iszlamista terror

Megérkezett az iszlamista terror Németországba. Magyarázatot követel Berlintől Varsó. Behajózott migránsok Szlovéniában. Külföldi lapszemle.

Magyarázatot követel a lengyel kormány Berlintől a terrorcselekményekkel kapcsolatban. A Rzeczpospolita című lengyel lap beszámolója szerint Beata Szydlo lengyel miniszterelnök azt mondta: „Hetek óta naponta terrortámadásokról hallunk. A legutóbbi események lengyel állampolgárokat is érintettek”. Reutlingenben ugyanis egy lengyel nőt gyilkolt meg egy szíriai férfi bozótvágó késsel. A német hivatalos vizsgálatok szerint ugyanakkor a gyilkosság oka párkapcsolati konfliktus volt. A miniszterelnök szerint: a lengyel állam kötelessége, hogy magyarázatot, őszinte tájékoztatást követeljen az eseményekkel kapcsolatban, azok ugyanis a közvetlen szomszédságunkban történtek. Egy nappal korábban Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter a német kormányt tette felelőssé a legutóbbi erőszakos cselekményekért.

Tucatnyi menedékkérőre bukkantak Koper kikötővárosában egy Törökországból érkező teherhajón, a kilenc szíriai és három iraki a legénység segítségével rejtőzött el a fedélzeten – számol be a ljubljanai Delo című napilap. A török legénység tagjait őrizetbe vették. A migránsok, akiket hétfőn fedeztek fel, menedékkérelmet nyújtottak be és egy menekültszállásra szállították őket. Ez az első alkalom, hogy Szlovéniában egy teherhajó fedélzetén rejtőzködő migránsokra leltek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »