Megérkezett a Hableány roncsa Csepelre

Megérkezett a Hableány roncsa Csepelre

A két hete elsüllyedt és kedden kiemelt turistahajó roncsát szállító uszályt a Botond nevű hajó tolta be a szabadkikötőbe.

A vesselfinder.com hajófigyelő oldal tanúsága szerint délután öt körül érkezett a Csepeli Szabadkikötőbe a Botond, amely a Hableány maradványait szállító uszályt tolta. A helyzetét jelző ikon alapján a jármű a 21. kerületi Szikratávíró utca közelében lévő kikötőben horgonyoz.

A helyszínre a rendőrség (BRFK) szakemberei már mindent előkészítettek, hogy minél gördülékenyebben át tudják vizsgálni a roncsot, holttestek és rögzíthető nyomok után kutatva.

Hírdetés

Az út nagyjából egy óra volt, a Botond minden fennakadás nélkül eljutott Csepelre. Miután a Clark Ádám úszódaru elfordult, a Margit hidat körülbelül négy órakor hagyta el, majd a Botond egy 180 fokos fordulatot tett, hogy elé kerüljön az uszály és tolni tudja dél felé a Dunán.

A Hableányt kiemelő művelet délután kettő után ért véget, de a hajótestet már korábban kitették az uszályra. A teljes műveletről tudósítottunk, és mutattunk egy gyorsított felvételt is, amin hajó felszínre érkezése és kiemelése látható másfél percben.

Még négy embert keresnek eltűntként, miután a roncsból kedden négy holttestet emeltek ki. A Belügyminiszter utasítására a Duna Margit híd alatti részén duplájára emelték a keresésben részt vevő rendőrök számát.

Ide kattintva elérhető az összes cikk és galéria a témában.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »