Megérkezett 170 kimentett emberrel az első magyar gép Afganisztánból

Megérkezett 170 kimentett emberrel az első magyar gép Afganisztánból

Vasárnap éjjel 23 órakor 170 utassal a fedélzetén megérkezett a Liszt Ferenc Repülőtérre a WizzAir gépe, amely az üzbegisztáni Bukharából indult, írja a 24.hu Radó András, a cég sajtófőnöke hétfő reggeli Spirit Fm-en tett közlése alapján. Az első magyar utasszállító, amely részt vett az afganisztáni mentőakcióban többségében amerikai és afgán állampolgárokat szállított, arról információ nincs, hogy további gépek részt vesznek-e majd a mentésben.

A Wizz Air Airbus A321-es utasszállítója hazai idő szerint 17:52-kor szállt fel Bukharából és 23:06-kor landolt Budapesten. Magyar Levente külügyi államtitkár vasárnap arról beszélt, hogy a repülőgéppel érkező embereket a magyar honvédek a halálból mentették ki.

Hírdetés

Az államtitkár közölte, amerikaiak tucatjait menekítik ki Afganisztánból „azzal a jelentős légi kapacitással, amelyet a Magyar Honvédség ebben a mentőakcióban rendelkezésre bocsátott”. További részleteket akkor közölnek, amikor a kimenekítettek mindegyike biztonságban lesz, a mentőakció folytatódik – tette hozzá.

A rendhagyó szombati kormányinfón Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség főparancsnoka elmondta, hogy előretolt műveleti bázist hozott létre a Honvédség Kabul környékén, ahol 78 főt helyeztek el, 10 családot, 23 férfit, 25 nőt, 30 gyereket, de csak miután mindenki hazaért, azután fognak róluk tájékoztatást adni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »