Megemlékeztek Boldog Bogdánffy Szilárd püspökről a váradszőllősi Szent Márton Idősek Otthonában

Megemlékeztek Boldog Bogdánffy Szilárd püspökről a váradszőllősi Szent Márton Idősek Otthonában

Kettős ünnepet ültek október 3-án a nagyváradi Caritas Catolica fenntartásában működő, váradszőllősi Szent Márton Idősek Otthonában, ahol vértanúhalálának évfordulója alkalmából megemlékeztek Boldog Bogdánffy Szilárd püspökről, ugyanakkor megünnepelték az Idősek Világnapját is.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnep kapcsán Bartha Szabolcs lazarista szerzetes mutatott be hálaadó szentmisét az intézmény kápolnájában, Józsa Domokos váradszőllősi kántor közreműködésével. Prédikációjában arról besszélt, hogy fontos, hogy az idősek olyan életet éljenek, ami példaértékű lehet a fiatalok számára. Mint hozzátette, az intézmény lakói számára cél, hogy békés, élhető környezetet teremtsenek. 

Az intézmény gondozói egy-egy szál fehér szegfűvel is meglepték az ünnepelteket, akiket Albert Schweitzer Nobel-békedíjas filozófus gondolatával köszöntöttek, mely szerint a fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota: az akarat- és a képzelőerő, az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon. „Olyan fiatal vagy, mint a reményeid, olyan öreg, mint a kétségeid. Olyan fiatal, mint az önbizalmad, olyan öreg, mint a félelmed. Fiatal, mint a hited, öreg, mint a csüggedésed. Fiatal vagy, amíg befogadod a szépség, az öröm, a merészség, a nagyság, az ember, a Föld, a végtelenség hírnökeit”.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »