Megemelte a Duna House célárát a Concorde

Megemelte a Duna House célárát a Concorde

A híreknek a piac is örült, hiszen szerdán a DH-részvények áttörték a négyezer forintos árszintet.

Pozitív lépésként értékelik a Concorde Értékpapír Zrt. elemzői, hogy a Duna House (DH) értékesítette egyik projektjét. A befektetési szolgáltató 20 forinttal 4605 forintra emelte a társaság részvényeinek 12 hónapra vonatkozó új célárát, vételi ajánlás mellett.

Hírdetés

A híreknek a piac is örült, hiszen szerdán a DH-részvények áttörték a négyezer forintos árszintet, és napon belül 4,5 százalékkal emelkedtek. A célár felülvizsgálata azután történt meg, hogy a keddi tőzsdezárás után a Duna House bejelentette a Zsinór 39 nevű projektcége eladását. Az értékesítési ár 250 millió forint volt, ami 50 millióval több az ingatlan könyv szerinti értékénél.

A Concorde elemzője szerint a tranzakció egyértelműen pozitív, mivel a 2018-as nyereség után a vártnál nagyobb osztalék kifizetését valószínűsíti az, hogy 250 millió forint készpénzhez jut a társaság. A Zsinór utcai (Budapest, XIII. kerület) telek 2016-os megvásárlása után a DH 43 lakásos társasház felépítésére kapott engedélyt, a telek eladásával mégis jobban járt annál, mint ha a társasházat a magas munkaerőköltségek mellett felépíttette volna. A 250 millió forintot a vevők június 30-ig fizetik meg.

A készpénzállomány tovább nőhet idén azáltal, hogy a Reviczky fejlesztési projekt lezárása 400 millió forintos nyereséget hozhat a társaságnak. A Concorde szerint, ha nem változik a cég osztalékpolitikája (a nyereség mintegy felét kifizetik a részvényeseknek), akkor a 2018-as eredmény alapján egy részvényre 220 forint osztalék juthat, ami 5,5 százalékos hozamnak felel meg.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »