Megelőző óvintézkedéseket vezet be a komáromi kórház vezetése

Megelőző óvintézkedéseket vezet be a komáromi kórház vezetése

A komáromi Agel kórház vezetése a COVID-19-járvány második hullámára reagálva a korábbiakhoz hasonló, megelőző óvintézkedéseket fogadott el ismét. Ezek célja a kórházi alkalmazottak és a páciensek egészségének védelme, ezáltal pedig az új típusú koronavírus továbbterjedésének megakadályozása. Erről Miroslav Jaška kórházigazgató tájékoztatott szerdán. Az óvintézkedéseket annak ellenére hozták meg, hogy a Komáromi járás jelenleg zöld besorolású.

Jaška elmondása szerint a kórház standard osztályain 12, az intenzív osztályon pedig három ágyat különítenek el a gyaníthatóan koronavírus-fertőzött betegek számára. Az átszervezésre a kórház vezetése szerint azért van szükség, hogy eloszlassák az akut egészségügyi ellátást igénylő, illetve a tervezett kórházi kezelésre érkező betegek aggodalmait. „Hogy ne aggodalmaskodjanak amiatt, hogy esetleg elkaphatják a koronavírust a fertőzésgyanús páciensektől” – tette hozzá az igazgató.

Hírdetés

A komáromi kórházban munkanapokon koronavírus-tesztelést is végeznek. A beteglátogatás továbbra is tilos, kivételt képeznek a végstádiumban lévő betegek. A kórház rendes működését nem korlátozzák, a járványellenes óvintézkedések szigorú betartása mellett elvégzik az akut és a tervezett műtéteket is.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »