Megelőző óvintézkedések a komáromi kórházban és a hozzátartozó gyógyszertárban

Megelőző óvintézkedések a komáromi kórházban és a hozzátartozó gyógyszertárban

Ahogy a koronavírus-járvány első szakaszában volt, úgy annak második hulláma idején is szigorú óvintézkedések vannak érvényben az Agel SK-hálózathoz tartozó komáromi kórházban, valamint a főbejárathoz közeli patikában. Ezek célja, hogy megelőzzék, a páciensek, a további vásárlók és a kórházi alkalmazottak megfertőződjenek a Dél-Szlovákia-szerte is egyre gyakrabban kimutatható Covid-19 vírussal.

A járvány terjedésének lassítása érdekében a kórház igazgatósága az egyes osztályok főorvosaival együtt úgy döntött, a fertőzésgyanús páciensek haladéktalan elkülönítése céljából valamennyi részlegen ágyakat kell felszabadítani. Miroslav Jaška kórházigazgató tájékoztatása szerint e célra az intenzív osztályon 3, a többi osztály számára pedig összesen 12 további ágyat tettek szabaddá. Hozzáfűzte: ezzel az intézkedéssel a kórházi ellátást vagy Covid-mintavételt igénylő betegek azon félelmeit is szeretnék eloszlatni, hogy esetleg éppen odabenn fertőződnek meg a koronavírussal.

Hírdetés

Arra is felhívta az érintett lakosok figyelmét, hogy a kórházban továbbra is, annak hivatalos visszavonásáig érvényben van a látogatási tilalom. Az alól csak a végstádiumban lévő pácienseik hozzátartozói kaphatnak kivételt. A halaszthatatlan és a tervezett műtéteket a járványügyi előírások szigorú betartásával továbbra is elvégzik.

A megelőző óvintézkedések a kórház melletti gyógyszertárat is érintik. Szeptember 29-től, azaz mától a vásárlók oda már nem mehetnek be, ahelyett két ablakon át szolgálják ki őket a patikusok.

,,Az egyik ablakon át az orvosi vény alapján kiváltandó gyógyszereket, diétás élelmiszerféléket, egészségügyi segédeszközöket adjuk ki. A másik ablakon át pedig a recept nélküli, készpénzes vásárlás történik. Az utóbbinál kérhetők egyebek mellett a fertőtlenítőszerek, védőmaszkok, egészségügyi kesztyűk, hőmérők, immunrendszert erősítő táplálék-kiegészítők, vitamin- és laskagomba-készítmények is“ – tudatta Komjáthy Hajnalka, a patika vezető gyógyszerésze. Hozzátette: az egészségóvó intézkedés visszavonásig érvényesek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »