Megegyezett az MKP és a Híd a közös indulásról

Megegyezett az MKP és a Híd a közös indulásról

Az MKP és a Híd delegációja megegyezett abban, hogy közös választási párt listáján indulnak, amelyet az MKDSZ hoz létre, és amelynek neve Régiók Pártja Híd MKP lesz. Döntés született arról is, hogy a parlamentbe jutás után a bejutott képviselők közös frakciót hoznak létre. A pártelnökök pedig nem szerepelhetnek a közös választási lista élén. Minderre még a két párt elnökségének is rá kell bólintania.

Közös javaslattal zárultak a Híd, MKDSZ és MKP delegációi által a héten folytatott intenzív tárgyalások.

A felek megegyeztek abban, hogy a 2020-as parlamenti választásokon közös választási párt listáján indulnak, amelyet az MKDSZ hoz létre, és amelynek neve Régiók Pártja Híd MKP (szlovákul: Strana regiónov Most MK) lesz.

A delegációk egyebek mellett arról is megegyeztek, hogy a pártok közös kampánystábot és közös választási programot hoznak létre. A listára kerülők el kell, hogy fogadják a pártok értékrendbeli különbségeit, és egymás ellen nem kampányolhatnak.

A felek kvótát biztosítanak egyéb nemzetiségű jelöltek számára is.

Hírdetés

A parlamentbe jutás után a bejutott képviselők közös frakciót hoznak létre. A pártelnökök megegyeztek, hogy nem vezetik a listát

– tájékoztatta a ma7.sk-t az MKP sajtótitkára. Arról, hogy ki lehet, illetve melyik párt adhatja a listavezetőt, úgy értesültünk, egyelőre nem született döntés.

Králik Róbert hozzátette:

a  következő lépésben az egyes pártok elnökségeinek még meg kell vitatniuk a fenti javaslatot.

“Pozitív döntés esetén a felek közösen tárgyalnak majd további pártokkal” – hangsúlyozta. Kérdésünkre, hogy a 150-es választási listán mennyi hely jut a Hídnak, mennyi az MKP-nak, nem kaptunk konkrét választ.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »