Megegyezett a Most-Híd és az MKP. Így fogják hívni az új pártot

Megegyezett a Most-Híd és az MKP. Így fogják hívni az új pártot

Az MKP és a Most-Híd tárgyalódelegációja megegyezett a közös választási párt nevéről és a listavezetőről.

Ahogy arról a Körképen már csütörtökön elsőként beszámoltunk, a párt neve Régiók pártja – Híd – MK lesz, melyet a Most szatelitpártjából, az MKDSZ-ből neveznek át.

A listavezetőt szintén a Most-Híd adja. Három személy neve merült fel. Solymos László, Érsek Árpád és Ravasz Ábel. Hogy közülük végül ki lesz a befutó, még nem eldöntött. A két párt közös választási programmal vág neki a parlamenti megmérettetésnek. Céljuk legalább az 5 százalékos választási eredmény.

A Körképen mindezt már szombaton közzétettük, Menyhárt József, az MKP elnöke akkor nem akarta kommentálni értesülésünket.

Hírdetés

A Körkép.sk úgy tudja, Bugár Béla is a listán lesz. Az MKP választói és szimpatizánsai körében hatalmas felháborodást váltott ki a párt szombati OT-ülésének döntése a Most-Híddal való közös indulásról.

Németh Gabriella szakmai alelnök nyíltan ellenezte a döntést, Furik Csaba országos elnökségi tag az OT-n is a tervezet ellen szavazott.

A bejegyzésére váró Összefogás párt egyik vezetője, Orosz Örs a Körképnek adott interjújában elmondta, hogy Bugár listája elfogadhatatlan számukra.

Orosz Örs (Összefogás) a Körképnek: Bugár és listája elfogadhatatlan számunkra . Interjú

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »