Megdőlt a nappali hidegrekord Budapesten

A fővárosban hétfőn megdőlt a nappali hidegrekord, a legmelegebb órában –6 foknál is hidegebb volt – közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hírdetés

Azt írták: mostanáig ezen a napon –5 fok volt a legalacsonyabb maximum-hőmérséklet. 1986. február 26-án Budapesten, a Széchenyi-hegy állomáson –5 Celsius-fokot mértek. Most annál is hidegebb volt napközben a János-hegyen, ahol mindössze –6,7 fokig melegedett a levegő.

Az országos nappali hidegrekord –11,4 fok, ezt szintén 1986-ban mérték Kékestetőn. A rekord nem dőlt meg, de „beállt”, ugyanis szintén a Kékestetőn most is –11,4 fokos maximumértéket rögzítettek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában –12 és –7 fok között alakul, az Északi-középhegység térségében néhány fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet –8 és –2 fok között várható. A következő napokban a maximumértékek néhol –10 fok körül alakulhatnak. A leghidegebb órákban helyenként –20 foknál is hidegebb lehet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »