Megdőlhet a rekord, közben dílert fogtak a Soundon

Megdőlhet a rekord, közben dílert fogtak a Soundon

Drogdílert fogtak a rendőrök a Balaton Soundon. Különféle tablettákat és nagy mennyiségű készpénzt találtak egy külföldi férfinál, akit őrizetbe vették. A fesztivál közben telt házas, a szombat pedig hagyományosan a legerősebb napnak számít. Az időjárás idén kegyes a fesztiválozókhoz, nincs hőségriadó és az eső is elkerüli Zamárdit, így akár a látogatórekord is megdőlhet.

A Balaton Soundot a kezdetek óta a zamárdi szabadstrandon rendezik meg. Idén nincs hőségriadó, ami megkönnyíti a fesztiválozók és a dolgozók életét is. Ettől függetlenül ilyenkor is locsolnak a rendezvény területén.

„Nagyon sok olyan komfortszolgáltatás van, amit ilyenkor részben a vendégekért, részben pedig biztonsági szempontokból szoktunk kivitelezni. Prózai dolgokra kell gondolni, mint locsolás, az utaknak a pormentesítése, vagy a színpad előtt táncolóknak a locsolása, párahűtéssel való ködölése, ezek az intézkedések mind-mind segítenek, hogy komfortosabb legyen egy kicsit a rendezvény” – mondta Benis Dániel, a Balaton Sound műszaki igazgatója.

A fesztiválozók több mint fele külföldi. Főként németek, svájciak, hollandok jönnek. A Sound népszerűségét az is növeli, hogy ugyan a jegyárakban nincs nagy különbség a külföldi fesztiválokhoz képest, de minden más jóval olcsóbb.

„Olyan jellegű strandfesztiválok, vagy beach-fesztiválok, amelyek úgy hirdetik magukat, hogy valamilyen tó vagy tenger partján fekszenek, azok nagyon ritkán zajlanak úgy, hogy konkrétan a strandon van a fesztivál maga, ilyen szempontból nagyon különlegesnek számít a Balaton Sound, illetve az a panoráma, az a miliő, amit Zamárdi ad hozzá, az azt hiszem, hogy pótolhatatlan” – vélekedett Lobenwein Norbert, a Balaton Sound főszervezője.

Nem mindenki bulizni jött a Soundra: a rendőrök péntek este külföldi drogdílert fogtak. A férfi az igazoltatáskor megpróbált elmenekülni, de elfogták. Ruhájában és csomagjában kábítószergyanús tablettákat, valamint nagy mennyiségű készpénz találtak. Kezdeményezték előzetes letartóztatását.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »