Megdöbbentően felelőtlen a magyar utazók fele

A nyári utazások alkalmával a magyarok fele nem köt utasbiztosítást. Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője az InfoRádióban többek között erről is beszélt.

A becslések alapján minden második magyar köt külföldi utazása előtt utasbiztosítást – közölte Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője, aki szerint – bár ebben a statisztikában benne vannak az egynapos utak is – az ötvenszázalékos arányon sokat lehetne még javítani, akár már a mostani szezonban is.

Az utasbiztosítási piacon komoly verseny van, több mint egy tucat biztosító kínálja a termékeit különböző változatokban és színvonalon. Városnézésre másfajta biztosítást kell kötni, mint mondjuk egy olyan utazásra, ahol extrém sportot szeretne kipróbálni az utas, a kínálatban mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Hírdetés

Lambert Gábor azt is elmondta, hogy

De nemcsak az utasoknak kell a biztosítással törődniük, hanem az utazásszervezőknek is vannak bizonyos kötelezettségeik.

“Az utazásszervezőknek biztosítást kell kötniük július elseje után arra az esetre, ha csődbe mennének, hogy a külföldön rekedt utasaikat ellássák, illetve hazahozassák.

– hangsúlyozta Lambert Gábor.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »