Megbukott az 50 milliós 56-os dalocska

Ezért most újabb ötlettel jönnek elő: a Lazio Róma 56-os indulójára várnak magyar szöveget magas díjak ellenében. Van már rá magyar szöveg.

Miért hat napról szól? Azért, mert 1956. október 28-áig folyamatosan statáriumot (aki ekkor és ekkor ennyi meg ennyi óráig nem teszik le a fegyvert, statáriális bíróság elé kerül, vagyis kivégzik őket!) hirdetett Nagy Imre, a forradalom miniszterelnöke. A forradalmárok tojtak a felhívására, nem hallgattak ők rádiót… Végül október 28-án elismerte Nagy Imre a forradalom győzelmét, nem hirdetett tovább statáriumot. Eddig a napig Maléter Pál honvédelmi miniszter lövette a Kilián laktanyából a Corvin közieket (Pongrácz Gergelyéket).

A Lazio Róma gyönyörű indulója…

Állítólag rendszerváltás történt 1990-ben, és még sincs egyetlen magyar csapatnak se ilyen csodálatos indulója.

Békéscsaba, 2016. szeptember 30.

F. I.

Emlékeztető: „Orbán Viktor miniszterelnök úr utasítása az 1956-os forradalom 60. évfordulója kapcsán, hogy fancyk, trendik és sexik legyünk. Így érhetünk el majd az ünnepségsorozat kapcsán minél több fiatalt – mondotta a közelmúltban Schmidt Mária, a Terrorháza Múzeum főigazgatója, az eseménysorozatot ismertető sajtótájékoztatóján. A fancy szó különlegeset, szokatlant, extrát, a trendi divatosat, felkapottat, közkedveltet, míg a sexi érzékit jelent. Most már csak azt kellene megfejteni, hogy ezek a szavak miképpen illeszkednek szabadságharcunk és forradalmunk eseményeihez.” (Részlet az Orbán Viktor utasítása az 56-os megemlékezésekkel kapcsolatban). Egyelőre 14 milliárd adóforint áll rendelkezésre a megemlékezések finanszírozására. Máris meghosszabbították a megemlékezéseket a jövő évre is.

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »