Megbukott a terrorátvilágításon az Orbánnal jó kapcsolatot ápoló jordániai konzul

Megbukott a terrorátvilágításon az Orbánnal jó kapcsolatot ápoló jordániai konzul

Kockázatokat tárt fel a Terrorelhárítási Központ, amikor ellenőrizte Jordánia tiszteletbeli konzuljának hátterét – írja az Index. A portálnak az LMP-s Demeter Márta számolt be arról, hogy Zaid Naffa akkor bukott meg a TEK átvilágításán, amikor magyar állampolgárságért folyamodott.

A politikus betekinthet a Pharaon-ügy aktáiba, ezekből derült ki, hogy nem csupán az év elején elhunyt szaúdi üzletember, hanem Naffa is magyar állampolgár akart lenni. A jordán konzulátusról összesen kilenc kérelmet adtak be, egyedül Naffa akadt fent szűrőn.

Egyébként Ghaith Pharaon honosítási kérelme hiányos volt, nem derült ki, hogy a magyarul egyébként nem beszélő rejtélyes üzletember miért akart magyar állampolgár lenni, illetve fényképet sem csatolt. A honosítást végül Áder János elutasította, ám nem kockázatok miatt, hanem mert Pharaonnak nem volt meg a nyolcévnyi Magyarországon tartózkodása – ettől a szabálytól egyébként eltekinthetett volna az államfő, ám ebben az esetben nem tette.

Naffát 2016-ban kétszer is lefotózták, amint Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal és Pharaon jordán ügyvédjével kávézik a Gresham-palota teraszán.

(HírTV)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »