Megbukott a kormány oktatáspolitikája?

Megbukott a kormány oktatáspolitikája?

Megbukott a kormány oktatáspolitikája az ellenzéki pártok szerint. A szocialisták szerint a kormány csak színjátékot játszott a pedagógusokkal, míg az LMP azt hangoztatta, hogy az államszocializmus tér vissza a közoktatásban. Az oktatási államtitkár közben újabb reformot jelentett be: a tervek szerint 45 helyett 30 perces órák lesznek az általános iskolák első két osztályában.

Rossz volt és az is marad a közoktatás rendszere a szocialisták szerint. A Kliket felváltó 58 tankerületi központ ezen nem tud változtatni – fogalmazott az MSZP elnöke. Tóbiás József szerint az iskolák teljes államosításával az önkormányzatok eddigi segítségére sem számíthatnak majd az intézmények. „Az elmúlt egy évben a kormány színjátékot játszott a pedagógusokkal, a szakszervezetekkel, a szülőkkel és a diákokkal, semmilyen érdemi változás a tanév végére nem látszik, hogy akar változtatni a kormány érdemben az oktatás helyzetén. Sőt a helyzet rosszabb lett” – fogalmazott az MSZP elnöke.

A Jobbik alelnöke azt mondta: a közoktatás mellett az egészségügy az az állatorvosi ló, amelyen Magyarország minden baja megmutatkozik. „A szakemberek nem megbecsült mivolta, azt utánpótlásképzés hiányosságai, az állandó forráskivonások és az, hogy nincsen válasz a szakemberek külföldre vándorlására, tehát ez a négyes fogat együttesen olyan helyzetet teremt, hogy fenntarthatatlanná válhat mind az oktatási rendszer, mind az egészségügy Magyarországon” – nyilatkozta Z. Kárpát Dániel.

A szocialistákra mutogat a Fidesz

Megint a szocialistákra mutogatott a Fidesz a tanártüntetésekre reagálva. A kormánypárt közleményében hangsúlyozta, a baloldal csak elvett a pedagógusoktól, ők viszont már félezer milliárd forinttal többet költenek köznevelésre, mint a Bajnai-kormány. A Fidesz szerint a tanárok nagy része már felismerte, hogy politikai célra akarják őket használni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »