Megbénult Bukarest

Megbénult Bukarest

Megbénította Bukarestben tegnap a felszíni tömegközlekedést a járművezetők spontán munkabeszüntetése, amellyel a Bukaresti Közszállítási Vállalat (STB) vezérigazgatójának menesztését és a kollektív munkaszerződés megújítását akarják elérni.

Egyetlen villamos, busz vagy trolibusz sem állt forgalomba a reggeli műszakra előirányzott, csaknem 1500 jármű közül.

Hírdetés

A különálló vállalat által üzemeltetett metró állomásain hatalmas torlódás alakult ki, és a megnövekedett autóforgalom miatt a belváros egyetlen összefüggő forgalmi dugóvá változott, a fuvarmegosztó cégek pedig több mint kétszeresére emelték tarifáikat.

Vasile Petrariu, az STB szakszervezeti vezetője azt állítja: nem a szakszervezet által meghirdetett sztrájkról van szó, hanem a STB 11 ezer alkalmazottja elégelte meg, hogy a vállalat vezetése nem foglalta bele az idei költségvetési igényébe az alkalmazottak – inflációkövető, legalább tízszázalékos – béremelési igényét, és nem tett semmit a munkakörülmények javítása érdekében. A szakszervezeti vezető szerint csak a STB vezérigazgatójának leváltása és egy új kollektív munkaszerződés kidolgozása oldhatja meg a konfliktust.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »